ajutor de urgență pentru refugiați

Oferim, cu ajutorul comunității și donatorilor privați, asistență materială de urgență pentru refugiați, solicitanți de azil sau resortisanți ai țărilor terțe din Timișoara. Prin proiectul EFIR – Emergency Food for Immigrants in Romania” oferim pachete alimentare imigrantilor în situație de risc. Echipa noastra are peste 8 ani de experiență de teren și are în componență voluntari migranți și refugiați stabiliți în România. 

Distribuim pachete alimentare, medicamente și îmbracăminte la: 

– Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil din Timișoara 

– Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Timișoara 

– Centrul de Carantinare din Timișoara, Directia de Asistenta Sociala a Primăriei Timișoara

– imigrantii care locuiesc în alte locații din Timișoara ( în stradă, centre sociale, locații private)

Donatorii noștri sunt persoane fizice sau organizații din Timișoara sau din țară care au raspuns pozitiv solicitării de strângere de fonduri, alimente și haine pentru imigranții în stare de vulnerabilitate din zona de vest a țării. 

Organizații ca Choose Love din UK, Zentrum für Mission und Ökumene – Nordkirche weltweit si Evangelisch-Lutherische Kirche in Norddeutschland din Germania, companii private ca si PROFI Romania dar si Banca Regionala pentru Alimente Timisoara impreuna cu sute de donatori individuali sustin financiar proiectul nostru. 

Partenerii nostri locali sunt: Biserica Aletheia Timişoara, Biserica Baptista Betel Timisoara, Biserica Baptistă Emanuel Timișoara, Biserica Harvest Arad, Biserica Lumina Timisoara, Moscheia Musulmana Timisoara, Biserica Baptista VOX Domini Timisoara, Asociatia Crestina Chara, Şcoala de Circ, Dreptul la Oraș, Kids Club Giarmata, Club Lions Bastion Timisoara, Comunitatra Studentilor Arabi Timisoara,  Fundatia Missolink International Timișoara și alți parteneri privati. 

Proiectul este implementat de o echipa de peste 30 de voluntari care ofera zilnic din Noiembrie 2020 pana in prezente pachete de alimente, medicamente, imbracaminte, acces la dusuri si produse de igiena, acces servicii medicale, consiliere sociala si juridica si suport psihologic. 

Rezultate:

gALERIE FOTO:

promovam integrarea refugiaților
în comunitate

Prezentăm în comunitate poveștile de integrare a refugiaților și migranților stabiliți în România. Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugaților în 2020 am documentat călătoria a 8 migranţi şi refugiaţi din Yemen, Indonezia, Nigeria, Italia, Liban, Maroc, Siria şi Venezuela stabiliţi în Timişoara, Oradea, Cluj şi Braşov despre viaţa ca şi străin în România. Interviuri realizate cu sprijinul Asociatiei Filantropia Oradea, Migrant Integration Center (Brasov) şi Peace Action Training and Research Institute of Romania (PATRIR) .

gALERIE video:

informăm online REFUGIAțiI
și comunitatea locală

80231590_2448847778708976_634147510322987008_o

Oferim, cu ajutorul paginii de facebook Forigner in Timisoara – Discover Romanian Culture, informatii pentru refugiatii, solicitantii de azil si migranti stabiliti in Timisoara si zona de vest a tarii privind procesul de integrare, modificari legislative, informatii de interes general, recomandari pentru petrecerea timpului liber sau povesti de integrare. 

 

Informam comunitatea locala prin intermediul paginii Refugee – Welcome to Romania, cea mai mare comunitate online de suport a refugiatilor din Romania, informatii despre situatia refugiatilor pe plan internationala, national si local. Aducem in atentia prococari pe care grupul tinta il intalneste si realizam campanii de strangere de fonduri pentru categorii vulnerabile de migranti.  

Sigla TRAF 2020

 Promovam prin intermediul paginii de facebook festivalul TRAF – ItheMigrant 2020 si alte initiative similare la nivel international  de reprezentare artistică a mai multor genuri de arta care aduc o interdisciplinaritate in sectorul social prin folosirea artei ca si metoda de dialog in domeniul integrarii refugiatilor si migrantilor. Afla mai multe despre TRAF – ItheMigrant aici.

facem parte din coaliția pentru Drepturile refugiaților și migranților din românia

Din 14.10.2020 LOGS – Grup de Initiative Sociale este parte din Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților din Romania alaturi de principalele ONG-uri din Romania active in domeniul integrarii refugiatilor si migrantilor in tara noastra. 

Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților (CDMiR) a fost înființată la începutul anului 2017, reunind iniţial un număr de 11 organizații neguvernamentale cu experienţă în domeniul migrației, anti-discriminării, drepturilor omului și politicilor publice. Până în prezent, este unica entitate de acest gen activă în domeniul migraţiei, azilului şi integrării din România. 

În primii trei ani de activitate, numărul organizaţiilor membre ale coaliției s-a dublat, CDMiR ajungând să înglobeze 22 de ONG-uri din toate regiunile României, precum și 5 susținători din mediul academic și din cadrul organziaţiilor internaționale. Membrii CDMiR acoperă un număr larg de domenii de expertiză, inclusiv cercetare, advocacy, asistenţă materială, juridică şi medicală, orientare culturală şi dialog intercultural. www.cdmir.ro