Promovăm integrarea refugiaților în comunitate

Prezentăm în comunitate poveștile de integrare ale refugiaților și migranților stabiliți în România. Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugaților, în 2020 am documentat călătoria a 8 migranţi şi refugiaţi din Yemen, Indonezia, Nigeria, Italia, Liban, Maroc, Siria şi Venezuela stabiliţi în Timişoara, Oradea, Cluj şi Braşov, aflând cum este viaţa ca străin în România. Interviuri realizate cu sprijinul Asociatiei Filantropia Oradea, Migrant Integration Center (Brasov) şi Peace Action Training and Research Institute of Romania (PATRIR).

Informăm online refugiații și comunitatea locală

Cu ajutorul paginilor de facebook Foreigner in Timisoara – Discover Romanian Culture, Refugee – Welcome to Romania și Festivalul TRAF – ItheMigrant informăm comunitatea locală și refugiații privind procesul de integrare, modificările legislative, prezentăm povești de integrare și informații despre situația refugiaților pe plan internațional, național și local. Realizăm campanii de strângere de fonduri pentru categorii vulnerabile de migranți și folosim arta că metodă de dialog în domeniul integrării refugiaților și migranților.

Drepturile refugiaților și migranților din România

Din 2020 LOGS este parte din Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților din România (CDMiR) alături de principalele ONG-uri din România active în domeniul integrării refugiaților și migranților în țara noastră. CDMiR a fost înființată la începutul anului 2017, reunind iniţial un număr de 11 organizații neguvernamentale cu experienţă în domeniul migrației, anti-discriminării, drepturilor omului și politicilor publice. Până în prezent, este unica entitate de acest gen activă în domeniul migraţiei, azilului şi integrării din România. Membrii CDMiR acoperă un număr larg de domenii de expertiză, inclusiv cercetare, advocacy, asistenţă materială, juridică şi medicală, orientare culturală şi dialog intercultural.

Proiecte