EIP - Educăm, Împuternicim, Prevenim

Proiectul EIP – Educăm, Împuternicim, Prevenim raspunde provocarii cresterii numarului de victime ale traficului de persoane minore din vestul Romaniei prin propunerea unei abordari educaționale și de împuternicire prin activitati de formare pentru persoane vulnerabile din vestul României cu risc de a deveni victimele traficului de persoane minore provenite din medii defavorizate, centre de plasament sau școli pentru persoane cu nevoie speciale.

Experti din cadrul retelei locale anti-trafic din vestul tarii, vor concepe, proba și replică o metodologie de formare  pentru tinere/tineri și minori cu predare non-formală având că direcții generale următoarele tematici : autocunoaștere și încredere în sine, încredere în ceilalți și luarea deciziilor.

Metodologia traingului va fi replicată pentru specialiști ce pot intră în contact cu categorii vulnerabile,  în diferite locații din județul Timiș, Arad și Caraș-Severin.

Vor fi implementate activități de prevenire urmărindu-se informarea  și conștintizarea în rândul părinților cu privire la consecințele traficului de minori.Vor fi create 3 spoturi video și 1 broșură privind pericolele internetului și efectele traficului de minori, disponibile online pe un website specializat.

Parteneriatul reprezenta o inițiativă inedită de cooperare între un actor ONG specializat în domeniul social (Asociația LOGS) o instituție publică de prevenire a traficului de persoane din România (ANIPT – Centrul Regional Timișoara) și și un actor cultural, Institutul Francez în România la Timișoara. La care se adaugă și expetiza Cabinetului Individual de Psihoterapie Simina Ilioni Loga, care aduce expertiză practică din asistență directă a victimelor minore a traficului de persoane. Îmbinarea celor 4 direcții, într-un proiect comun de prevenire a traficului de persoane reprezintă baza unei cooperări multidisciplinare și care va adaugă valoare proiectului si va garanta implemetarea cu succes a initiativei.

Proiect implementat cu sprijinul Ambasadei Franței în România / Institutului Francez din România.

Formare de profesioniști

Asociația LOGS colaborează cu instituții publice din Timișoara pentru a forma specialiști.

Folosim sportul în prevenire

Ne bazăm pe orice metode non-formale pentru a informa și vorbi despre pericolul traficului de persoane.