iOSEFIM

Proiectul IoseFIM își propune dinamizarea socio-culturală a cartierului Iosefin și reconectarea locuitorilor acestuia prin diverse activități realizate în comun în perioada 15 Iulie – 15 Decembrie 2021.

Dorim ca parcul multifuncțional din apropierea fostei platforme Solventul să devină un punct de întâlnire și cunoaștere a celuilalt, având în vedere că Iosefinul are o îndelungată tradiție multiculturală, fiind locuit de etnici români, germani, maghiari, și mai recent romi sau imigranți/refugiați din țări non-UE. 

Având în vedere acest deziderat, ne propunem să realizăm, cu ajutorul voluntarilor și al beneficiarilor, o intervenție urbană în respectivul spațiu, astfel încât acesta să devină un mediu proaspăt, surprinzător și inclusiv, cât și șezători urbane cu diverse tematici, care să ducă la o mai bună cunoaștere și conectare socială a cel puțin 90  de participanți.

Evenimentele propuse vor fi documentate și diseminate cu ajutorul vlog-urilor și a unei expoziții foto care să sublinieze, în mod artistic, atât necesitatea, cât și frumusețea comunicării interculturale. 

Dorim ca proiectul nostru să poată fi reluat și în alte locuri, și de aceea vom realiza și o metodologie de animare interculturală a spațiului urban, care să ducă mai departe ideea de comunitate sudată și sustenabilă. 

Proiectul IoseFIM – Aducem comunitățile din Iosefin Împreună este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Timișoara.