MISURR 2

Proiect: MISURR II – Multidisciplinary Intervention to Support Ukrainian Refugees in Romania

Finanțator: CORE USA cu fonduri de la American Red Cross / www.coreresponse.org

Durata: 6 luni (Septembrie 2023 – Februarie 2024)

Locație: Timișoara și jud. Timis

Buget total: 34.880 $ 

Manager proiect: David Lungu / david.lungu@grupullogs.ro

Scopul proiectului: Creșterea  abilitătilor pentru o viața independentă și gradului de integrare pentru cel puțin 200 de persoane din Ucraina, refugiați în România, pe parcursul unui program specializat de șase luni  bazat pe intervenție socială, asistență psihologică, acces la ajutor financiar, schimb intercultural, oferit de o echipă de profesioniști cu experiență  la Casa LOGS în Timișoara.

 

Activitățile proiectului:

A1. Sesiuni de consiliere socială și informare de grup

A2. Suport psihologic de grup și consiliere individuală

A3. Cursuri, evenimente interculturale și inițiative de implicare a comunității

A4. Instruire pentru personalul LOGS și dezvoltare organizațională

Indicatori: 

– 200 de refugiați, în special femei și copii din Ucraina, refugiați din România își vor îmbunătăți integrarea în societatea românească, primind consiliere și informații despre nevoile de integrare, precum și asistență financiară, acces la cursuri de română și piața muncii.

– 200 de refugiați, în special femei și copii din Ucraina, refugiați în România și 100 de români vor dezvolta legături mai puternice in comunitatea locala prin interacțiuni pozitive. Refugiații vor beneficia de o creștere a nivelului de cunoștințe noi pentru a se integra mai bine în România prin participarea la activități interculturale, educaționale și recreative.

– 50 de refugiați, în special femei și copii din Ucraina, refugiați în România – suport psihologic individual, întâlniri de terapie de grup și folosirea terapiei prin artă și ecoterapie.

– 10 angajați și voluntari LOGS își vor îmbunătăți capacitatea de răspuns pentru refugiați și abilitățile de a lupta împotriva epuizării printr-un curs de formare pentru profesioniștii.