Fii greu de aburit! FII PUTERNIC! Află cum:

1. Asigură-te că ai setări stricte de confidențialitate la paginile de social media.

2. Atenție la cererile de prietenie venite de la necunoscuți pe social media sau persoane cu poze care par a unui profil fals.

3. Nu oferi, pe internet, prea multe informații despre tine, adresa ta sau școala unde studiezi prin postări pe social media sau prin mesaje cu persoane pe care nu le cunoști.

4. Nu posta sau trimite poze cu tine pe social media sau pe telefon, cu care ai putea fi obiectul unui șantaj.

5. Nu fii de acord să te întâlnești în persoană niciodată cu străini cunoscuți pe social media sau prin jocuri online.

6. Atenție la reclamele care par prea bune pentru a fi adevărate sau link-uri suspecte.

7. Invata care sunt semnele de atentionare a unui traficant.

8. Ai grijă la posibili iubiți! Multe fete din România sunt recrutate prin metoda lover-boy când un traficant seduce o tânără și apoi o obligă la prostituție în țară sau în străinătate.

9. Dacă ești în pericol cere ajutor imediat: eLiberare Whatsapp Textline 0757 749 845 sau Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane HelpLine 0 800 800 678

„Natalia & Robert: Cum rămânem în siguranță pe internet?” este un proiect educațional realizat de 37 de copii, cu vârste între 8 și 12 ani, din România și Ucraina, pe tema pericolelor de pe internet.

Poveștile au fost scrise și desenate de către copii, în luna August 2023 pe parcursul a 5 zile într-o tabără de munte la Borlova, la poalele Muntelui Mic, jud. Caraș-Severin.

Inițiativa face parte din proiectul „STRONG – împotriva traficului de persoane” implementat de Asociația LOGS Grup de Inițiative Sociale din Timișoara în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Secours Populaire Paris din Franța, cu sprijinul financiar al Ambasadei Franței în România şi Institutul Francez din România.

Puteți descarca gratuit de aici ghidul în format pentru print (PDF) „Natalia & Robert: Cum rămânem în siguranță pe internet? GHID PRINT „ . Pentru a folosi ghidul intr-o prezentare puteti folosi formatul pentru prezentare de aici: „Natalia & Robert: Cum rămânem în siguranță pe internet? GHID PREZENTARE .

Cupa Justiței 2023 – ediția V

Descarcă aici Comunicat de Presă – Cupa Justiției – 18 Octombrie Ziua Europeană Impotriva Traficului de persoane .

De 18 Octombrie 2023 – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane la Giarmata am organizat în parteneriat cu Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – CR Timisoara Anitp, editia V a campionatului de fotbal pentru prevenirea traficului de persoane.

Am adus la Sala de Sport din Giarmata  peste 80 de elevi jucători de fotbal si din judetul Timiș de la următoarele licee și comunității:

Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Timișoara

Școala Gimnazială Giarmata

Liceul Teoretic Recaș

Liceul Teoretic Special „Iris” Timişoara

Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu

Liceul Tehnologic Electrotimis

Liceul Teoretic „Ioan Jebelean”-Sannicolau Mare

Tineri din comunitatea Cernateaz

Cupa Justitiei 2023 a mers la echipa Liceul Tehnologic de transporturi “Auto” Timisoara. Felicitari pentru fair-play si efortul depus in echipa.

Pe lângă sport, peste 70 de elevi și părinți din Giarmata au participat la ateliere de artă, competiții și activităti derulate de voluntarii de la Kids Club Giarmata și LOGS Grup de Inițiative Sociale.

Cupa Justitiei 2023 este finanțată de Ambassade de France en Roumanie si Institut français de Roumanie à Bucarest prin proiectul „STRONG – împotriva traficului de persoane” implementat de Asociația LOGS care aduce tematica pericolului exploatării online și a traficului de persoane în atenția părinților și copiilor din județul Timis.

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢: Primaria Comunei Giarmata, CSC Millenium Giarmata, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității IPJ Timis, Birou Siguranța Școlară – IPJ Timis, Secours Pop Paris, Asociația Sportivă Școlară Giarmata si Asociația Județeană de Fotbal Timiș.

STRONG

Proiect: „STRONG – împotriva traficului de persoane”

Finanțator: Ambasada Franței şi Institutul Francez din România

Durata: 6 luni / 1 Iunie – 30 Decembrie 2023

Locație: județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.

Buget total: 6.250 EUR

Manager Proiect: Flavius Ilioni Loga – flavius.ilioni@grupullogs.ro

Proiectul își propune sa folosească experiența LOGS în organizarea de activități de prevenire a traficului de persoane, folosind metode non-formale și parteneriatele existente la nivel local, pentru a scădea gradul de risc de a deveni victimă a traficului de persoana atat pentru tineri localnici cat si pentru refugiați din Ucraina. Mai mult o componenta de integrare, care este expertiza LOGS, va urmări aducerea împreună a adolescentilor si tinerilor din Ucraina, prin diferite activități pentru a crea schimb intercultural, și prin urmare integrare și apartenență.

Proiectul urmărește:

– Îmbunătățirea cunoștințelor cu privire la mecanismul traficului de persoane a cel puțin 400 de minori vulnerabili români și ucraineni din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.

– Îmbunătățirea capacității de înțelegere a fenomenului traficului de persoane minore de către 40 de părinți români și ucraineni privind riscul exploatării online a minorilor din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.

– Facilitarea accesului specialiștilor din domeniul pedagogic la informații în domeniul prevenției traficului de persoane prin realizarea unui campionat de fotbal în mediul rural.

– Implicarea a cel puțin 6 instituții școlare în derularea evenimentului sportiv și de prevenire a traficului de persoane.

– Creșterea informării părinților cu privire la fenomenul traficului de persoane din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad prin informații și campanii online și pe grupuri de telegram si whatsapp.

– Realizarea și distribuirea fizica și în format digital a unei cărți de benzi desenate pe tema exploatării online a minorilor.

– Consolidarea cooperării interinstituționale între Asociația LOGS și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Cabinet Individual de Psihoterapie Simona Ilioni Loga și alți parteneri de proiect, identificați ulterior.