STRONG

Proiect: „STRONG – împotriva traficului de persoane”

Finanțator: Ambasada Franței şi Institutul Francez din România

Durata: 6 luni / 1 Iunie – 30 Decembrie 2023

Locație: județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.

Buget total: 6.250 EUR

Manager Proiect: Flavius Ilioni Loga – flavius.ilioni@grupullogs.ro

Cupa Justiței 2023 – ediția V

 

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara în colaborare cu Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale va invita la ediția V a Cupei Justiției în data de 18 Octombrie 2023 – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane la Sala de Sport din Giarmata, jud. Timis.

 

Campionatul de fotbal va avea loc la Sala de Sport din Giarmata între  orele 12:00 – 16:00. Vor participa între 6 și 8 echipe din județul Timis. Echipele vor avea formatul 6 + 1 si 2 rezerve. Varsta jucători: 14 – 18 ani. Meciurile vor avea maxim 30 de minute ( în funcție de numărul de echipe care vor participa ). Se vor pune la dispoziție GRATUIT veste de fotbal (dacă nu există echipamente proprii), apa, mingi, arbitru, diplome de participare și Trofeul Cupa Justitiei pentru câștigători.

 

Echipa câștigătoare va primi 9 vouchere de la Decathlon în valoare de 400 Ron fiecare.

Informații suplimentare la 0765861888 sau pe email la contact@grupulogs.

 

Data limită de înscriere: 13 Octombrie 2023

Descarcati aici Formular de Înregistrare 2023 si Regulament de ordine interioară catre trebuie semnat de un antrenor, profesor sau reprezentant legal.

 

Parteneri: Secours Pop Paris, Asociatia Sportiva Scolara Giaramata și CSC Millenium Giarmata

Proiectul își propune sa folosească experiența LOGS în organizarea de activități de prevenire a traficului de persoane, folosind metode non-formale și parteneriatele existente la nivel local, pentru a scădea gradul de risc de a deveni victimă a traficului de persoana atat pentru tineri localnici cat si pentru refugiați din Ucraina. Mai mult o componenta de integrare, care este expertiza LOGS, va urmări aducerea împreună a adolescentilor si tinerilor din Ucraina, prin diferite activități pentru a crea schimb intercultural, și prin urmare integrare și apartenență. 

 

Proiectul urmărește: 

–        Îmbunătățirea cunoștințelor cu privire la mecanismul traficului de persoane  a cel puțin 400 de minori vulnerabili români și ucraineni din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad. 

–        Îmbunătățirea capacității de înțelegere a fenomenului traficului de persoane minore de către  40 de părinți români și ucraineni privind riscul exploatării online a minorilor  din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad. 

–        Facilitarea accesului specialiștilor din domeniul pedagogic la informații  în domeniul prevenției traficului de persoane prin realizarea unui campionat de fotbal în mediul rural. 

–   Implicarea a cel puțin 6 instituții școlare în derularea evenimentului sportiv și de prevenire a traficului de persoane. 

 –        Creșterea informării părinților  cu privire la fenomenul traficului de persoane din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad prin informații și campanii online și pe grupuri de telegram si whatsapp. 

– Realizarea și distribuirea fizica și în format digital a unei cărți de benzi desenate pe tema exploatării online a minorilor. 

–        Consolidarea cooperării interinstituționale între Asociația LOGS și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Cabinet Individual de Psihoterapie Simona Ilioni Loga și alți parteneri de proiect, identificați ulterior.