Proiectul își propune sa folosească experiența LOGS în organizarea de activități de prevenire a traficului de persoane, folosind metode non-formale și parteneriatele existente la nivel local, pentru a scădea gradul de risc de a deveni victimă a traficului de persoana atat pentru tineri localnici cat si pentru refugiați din Ucraina. Mai mult o componenta de integrare, care este expertiza LOGS, va urmări aducerea împreună a adolescentilor si tinerilor din Ucraina, prin diferite activități pentru a crea schimb intercultural, și prin urmare integrare și apartenență.
Proiectul urmărește:
– Îmbunătățirea cunoștințelor cu privire la mecanismul traficului de persoane a cel puțin 400 de minori vulnerabili români și ucraineni din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.
– Îmbunătățirea capacității de înțelegere a fenomenului traficului de persoane minore de către 40 de părinți români și ucraineni privind riscul exploatării online a minorilor din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.
– Facilitarea accesului specialiștilor din domeniul pedagogic la informații în domeniul prevenției traficului de persoane prin realizarea unui campionat de fotbal în mediul rural.
– Implicarea a cel puțin 6 instituții școlare în derularea evenimentului sportiv și de prevenire a traficului de persoane.
– Creșterea informării părinților cu privire la fenomenul traficului de persoane din județele Timiș, Caraș-Severin și Arad prin informații și campanii online și pe grupuri de telegram si whatsapp.
– Realizarea și distribuirea fizica și în format digital a unei cărți de benzi desenate pe tema exploatării online a minorilor.
– Consolidarea cooperării interinstituționale între Asociația LOGS și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Cabinet Individual de Psihoterapie Simona Ilioni Loga și alți parteneri de proiect, identificați ulterior.