Support

Proiect: „SUPPORT for mothers and minors from Ukraine in western Romania ”

Finanțator: International Rescue Committee

Durata: 7 luni / 01.05. 2023. – 30.11.2023

Locație: Timișoara

Buget total: 149,460 USD

Manager Proiect: Larisa Sandu – larisa.sandu@grupullogs.ro

Proiectul „SUPPORT for mothers and minors from Ukraine în western România ” își ” propune o intervenție de asistență unică pentru sprijinirea integrării refugiaților din Ucraina stabiliți la Timișoara, după 1 an de război în țara vecină.

Un program de șase luni va oferi celor cel puțin 100 de familii ucrainene să continue să susțină cazurile vulnerabile prin asistență și servicii specializate pentru a acoperi nevoile de consiliere, asistență materială, abordarea traumei și anxietății, să ofere ajutor educațional și de autodezvoltare pentru un acces mai bun la forță de muncă, precum și crearea de punți între localnici și refugiați prin inițiative interculturale.

Obiective

– Facilitarea procesul de incluziune socială a refugiaților și a interacțiunii acestora cu comunitatea locală prin organizarea de ateliere de informare și schimb intercultural
– Dezvoltarea de abilități de viață independența și integrare culturală și socio-economică a cel puțin 100 de familii din Ucraina

Activități

– Consiliere și informații privind nevoile de integrare pe piața muncii și cursuri de limba română și ajutor material (vouchere)
– Suport psihologic, psihoterapie individuală, grupuri de sprijin sau sesiuni de grup de art-terapie.
– Activități pentru copii, educație non-formală, recreere, ateliere de formare și dezvoltare personală, activități interculturale.

Indicatori

– 350 de persoane de toate vârstele din Ucraina vor avea acces la consiliere și informații privind nevoile de integrare, precum și asistență în numerar, acces la cursuri de română și piața muncii.
– 200 de minori din Ucraina vor fi asistați cu ajutor material și cel puțin 100 de refugiați li se va oferi asistență medicală.
– 100 de refugiați vor avea acces la psihoterapie individuală, grupuri de sprijin sau sesiuni de grup de art-terapie.
– 100 de persoane din Ucraina participă la servicii educaționale, cursuri de limba română și activități interculturale, iar 50 de români și persoane din comunitățile locale participă la activități interculturale și comunitare împreună cu ucrainenii.
– 1 pregătire profesională pentru echipa de implementare a LOGS.

AJUTOR MEDICAL LA CASA LOGS

Asociația LOGS va continua sa ofere ajutor medical refugiaților din Ucraina prin rambursarea cheltuielilor medicale pentru medicamente, consultatii medicale, investigații și proceduri medicale. 100 de pachete medicale de în valoare de 450 Ron vor fi oferite persoanelor vulnerabile la Casa LOGS în baza unei cereri de rambursarea, după efectuarea cheltuielilor din surse proprii.

Pentru fiecare tip de servicii medicale, se vor depune următoarele documente la Casa LOGS:

Medicamente: Prescripție medicală sau scrisoare medicală, bon fiscal, cerere de ramburs, extras de cont, document de identitate. Pentru medicamente pentru dureri sau raceli nu este necesara prescriptie medicala.

Consultatii Medicale: Scrisoare medicala, bon fiscal, cerere de ramburs, extras de cont, document de identitate.

Analize Medicale: Prescriptie medicala sau scrisoare medicala, rezultatul analizelor, bon fiscal, cerere de ramburs, extras de cont, document de identitate.

Proceduri medicale: Prescriptie medicala sau scrisoare medicala, bon fiscal, cerere de ramburs, extras de cont, document de identitate.

Cererile se depun la Casa LOGS, fără programare împreună cu documentele în original sau copi xerox (nu se accepta poze, documente pe telegram, etc). Plata se va realiza în termen de 10 zile, doar in cont bancar (nu sunt posibile tranzacții cash).

Cititi Procedura de acordare a ajutorului aici sau contactati pe telegram Casa LOGS +40 787 601 239.

Descarcati Formularul de Solicitare Ramburs