formare de dezvoltarea abilităților de luare decizii și relații sociale pentru tinere din centre de plasament

Formarea pe tema abilităților de luare decizii și relații sociale pentru tinere minore aflate în risc de exploatare sexuala prin metoda LOVER BOY urmărește să ofere informații, cunoștințe și abilități tinerelor aflate în centre de plasament din România, pentru a-și îmbunătății abilitățile și oportunitățile de a face alegeri corecte și a se proteja de posibili traficanți, în special prin metoda de racolare LOVER BOY.  Metodologia cursului este realizată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul regional Timișoara în cooperare cu LOGS – Grup de Inițiative Sociale.

Cursul „Încredere în tine + Alegeri Bune = Libertate” are o durată 6 de ore și este compus din 3 sesiuni de învățare față în față: 1. Autocunoastere si incredere in sine 2. Incredere in altii: Persoane Resurse 3. Luarea deciziilor .

Grupul țintă îl reprezintă tinere aflate în centre de plasament din România cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani (minore) dar și în afara acestor limite de vârstă, atunci când situația o impune. Metodologia formării se bazează pe constructivism ca bază. Înseamnă că participanții își construiesc propria înțelegere și cunoaștere a lumii, prin experimentare și prin reflectarea la aceste experiențe. 

Cursul este livrat în 6 de ore prin sesiuni de învățare față în față. Programul este împărțit în 3 sesiuni cu 3 lectii centrate pe dezvoltarea abilităților de luare decizii si relatii sociale: Autocunoastere si incredere in sine, Incredere in altii: Persoane Resurse si Luarea deciziilor.

Fiecare întâlnire are de aproximativ 1 lecție/unități și are o durată de învățare de 2 ore. Fiecare unitate va fi implementată printr-o serie de metode participative practice și explicații teoretice scurte. Raportul de predare a cursului într-un format față în față depinde de evaluarea formatorului a nevoilor și a nivelului educațional al cursanților, dar este recomandabil un număr de maximum 15 tinere sa participe la formare.

gALERIE FOTO: