curs gratuit online de Acomodare Culturală “Discover Romanian Culture”

Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale, organizează începînd cu data de 24 Noiembrie 2020 un curs gratuit online de Acomodare Culturală “Discover Romanian Culture” pentru migranți NON-EU din Timișoara: solicitanți de azil, refugiați, studenți migranti, membri de familie migrant, muncitori migranți, etc. Cursul are 10 module/întâlniri de 1 oră și are loc săptămânal pe platforma online ZOOM (Marti la ora 18 sau Miercuri la ora 10) în limba Engleză. 

Cursul de Acomodare Culturală cuprinde următoarele lecții: 1. Bine ai venit în România / Privire de ansamblu, 2. Romania – țară, cultură și oameni, 3. Interacțiune culturală și adaptare, 4. Viața de zi cu zi în România, 5. Drepturi și esponsabilități, 6. Educație, 7. Sănătate, 8. Piata Muncii in Romania, 9. Locuire si 10. Moneda si Bugetare si urmează programa educaționala elaborata de către Institutul Intercultural Timișoara în cadrul proiectului ”REACT.RO – Resurse educaționale pentru învățarea limbii române și orientare culturală a BPI și RTT în România” metodologie avizata de Inspectoratul General pentru Imigrari din Romania. 

Cursul are ca obiectiv creșterea cunoștințelor de bază despre România a migranților stabiliți în Timișoara și facilitarea procesului de integrare prin educație și interacțiune culturală. 

Flavius Ilioni Loga este formator acreditat de Ministerul Educației din România, este licențiat în asistență socială și jurnalism, are o diplomă de masterat în domeniul asistenței sociale și în prezent este doctorand în domeniul sociologiei al Universtății de Vest din Timișoara cu o cercetare privind integrarea refugiaților în România. Din anul 2012 lucrează în domeniul asistenței solicitanților de azil și a refugiaților, unde a coordonat un centru social pentru solicitanții de azil si un centru regional de integrare pentru refugiați și resortisanți ai țărilor terțe in Timisoara și susține activități de formare pentru migranți.  Este din 2017 coordonatorul TRAF (Timișoara Refugee Art Festival) – primul festival de artă cu și despre refugiați din România. În 2019 lansează platforma de voluntariat LOGS – Grup de Inițiative Sociale iar din 2020 devine presedintele Asociației LOGS – Grup de Inițiative Sociale. 

Cursul este gratuit.

Inscrieri la contact@grupullogs.ro sau pe WhatsApp 0765.861.888 până în data de 22 Noiembrie 2020.