Despre LOGS

Cine suntem?

Asociatia LOGS – Grup de Inițiative Sociale este o organizație „grass-roots” stabilită în partea de vest a României, care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți, luptă împtriva traficul de persoane și folosește educația ca mijloc de depășire a vulnerabilităților sociale. Membrii organizației sunt profesioniști din domeniu social, formatori și refugiați și migranți stabiliți în România.

Grupul de Inițiative Sociale LOGS a luat ființă în 2019, după ani buni de acțiuni voluntare a membrilor fondatori care provin din județele Timiș și Arad. Inițiativele grupului sunt strâns legate de expertiză membrilor respectiv: consiliere socială și psihologică, migrație, educație și formare, prevenirea traficului de persoane și grafică socială. Din Septembrie 2020 grupul se formalizează prin constituirea Asociației LOGS – Grup de Inițiative Sociale, cu sediul social în Giarmata, județul Timis.

Misiune:

Misiunea Asociației LOGS – Grup de Inițiative Sociale este de a participa activ și la firul ierbii la dezvoltarea comunităților urbane și rurale din România pentru a susține identificarea, răspunsul și depășirea nevoilor specifice ale refugiaților și migranților, cu ajutorul implicării comunității locale și voluntari prin organizarea de proiecte sociale, interculturale şi educaţionale.

Pentru noi “la firul ierbii: înseamnă aproape de oameni, local, în comunitate, agilitate în decizii, centrati pe nevoile oamenilor, fără ierarhii complexe. Implicarea comunității locale și voluntari implica deschidere, empatie, acces facil și uman la servicii, participarea proactivă a oamenilor în a oferi suport sau în a genera soluții

Viziune:

O societate în care refugiații și migranții sunt bineveniți de o comunitate locală incluzivă, atentă la nevoile acestora și deschisă unor culturi noi. Ne dorim o comunitate locală deschisă și acceptantă pentru refugiați pentru ca ei să poată începe o viață nouă în mijlocul comunității timișorene. 

Valori:

Valorile noastre de baza sunt bunătatea, munca în echipa și acțiunea imediată în sprijinul celor în nevoie. Punem oamenii pe primul loc și oferim ajutor cu respect, transparența și demnitate. Credem in solidaritate, diversitate și puterea comunității locale.

 

  

 

Echipa noastră

Flavius Ilioni Loga

Director Executiv

Flavius este licențiat în asistență socială și jurnalism, iar din anul 2012 lucrează în domeniul asistenței solicitanților de azil și a refugiaților în Timișoara. Este coordonatorul TRAF – Timișoara Refugee Art Festival și Justice Cup, iar în 2019 pune bazele Grupului de Inițiative Sociale LOGS.

Larisa Sandu

Manager Proiecte

Larisa lucreaza din 2009 in domeniul social din Timisoara. Este psihoterapeut si are studii universitare in Asistenta Sociala si Programe și Proiecte Comunitare. La LOGS, Larisa este expert educațional si responsabil pentru comunicare. Realizeaza cursuri si activitati de formare non-formala pentru copii si adulti refugiati si migranti de la Casa LOGS. 

David Lungu

Project Manager

David este absolvent al specializării Asistență Socială la Universitatea de Vest din Timișoara. A realizat un stagiu educațional de 10 luni în Germania cu o bursă de studii Erasmus + cu Universitatea B’TU Cottbus, în domeniul social. Are experiență ca voluntar în diferite ONG-uri din Timișoara.

Rebeca Dorloti

Manager Financiar

Rebeca, are studii de contabilitate și coordonează din Septembrie 2022 departamentul financiar al Asociației LOGS, asigurandu-se că munca noastra urmează toate rigorile birocratice solicitate de finanțatori și legislația națională. Face parte din colectivul LOGS din 2021, când s-a alăturat ca și coordonator la prima Casa LOGS.  

Diana Ahmad

Lector

Diana este lector de limba română, absolventă a Facultății de Litere, domeniul Limbi și literaturi cu specializarea Engleză-Română la Universitatea de Vest din Timișoara și este vorbitoare nativă de limba arabă. Are experiență în mediere intereculturală și traduceri în mediul privat dar și în relație cu instituțiile publice din România.

Alexandru Gonciarov

Asistent Social

Alexandru a absolvit specializarea de Asistență Socială la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița și are un Master de Management în Asistență Socială la Universitatea de Vest din Timișoara. Are o experiență variată atât în mediul ONG cât și în domeniul afacerilor și s-a alăturat echipei LOGS în august 2022 ca si asistent social.

Simona Ilioni Loga

Psihoterapeut

Simona este psiholog cu formare în psihoterapie familială și de cuplu și lucrează în domeniul integrării refugiaților și asistența victimelor traficului de persoane din anul 2003. Are un master în psihologie clinică. Este specializată în terapia amintirilor traumatice ale pacienților cu traumă complexă și disociere.

Yulia Matseylik

Mediator Intercultural

Yulia si-a finalizat studiile in Moscova, Rusia in domeniul istorie artei și management cultural. Are peste 18 ani de experienta in domeniul artistic si management cultural. Din 2013 locuieste in Timisoara. Este producător și manager de artă (parttime) pentru un proiect muzical www.nadayana.com. Din August 2022 se alatura echipei LOGS ca si mediator intercultural. 

Elena Busuioc

Mediator Intercultural

Elena vine din Republica Moldova și este pasionată de artă și art-terapie. Și-a finalizat studiile în domeniul cultural și coordonează cu soțul ei un centru cultural local. Din Mai este voluntar la LOGS și organizează cu copii refugiați ateliere de arta iar din Iulie lucrează full time ca și mediator intercultural. 

Mojo Jojo

Expert Recreational

Mojo a fost găsită abandonată pe stradă în Timișoara, salvat de una din colegele noastre. A fost bolnavior și cu ajutorul donațiilor angajaților LOGS și altor oameni de bine, s-a facut bine. Locuiește la Casa Logs și este responsabilă cu buna dispoziție și îmbrățișările la LOGS. 

Regina Damian

Mediator Intercultural

Regina s-a nascut in Turkmenstan intr-o societate mixta de natioanlitati. La 6 ani s-a mutat cu familia sa in Rusia. De la 20 de ani calatoreste prin Cehia, Egypt, Turcia, insule Canare iar la 26 ani ajunge in Romania unde se stabileste. A terminat studiile superioare in domeniul arte plastice-pictura la facultatea de Arte si Design din Timisoara. Regina are experienta in proiecte creative si artistice si organizarea lor de peste 10 ani. Colaboreaza cu TRAF ca art director/ artist de 6 ani. Din August 2022 este mediator intercultural la Casa LOGS. 

Essam Kames

Mediator Intercultural

Essam Kames vine din Iordania și a ajuns la Casa LOGS ca voluntar al organizației Ofensiva Tinerilor din Arad, relocat temporar la LOGS, în Timișoara. Este voluntar cu noi din Noiembrie 2022, vorbește 3 limbi: araba, engleză și rusă și oferă traducere pentru servicii sociale și umanitare pentru refugiați, organizează cursuri educaționale și activități sportive pentru refugiați de toate vârstele din Timișoara. 

Ne propunem

 

formarea unei comunități de oameni care să adere la scopul Asociației

creșterea accesului grupurilor vulnerabile la spații sociale, interculturale și educationale

combaterea discriminării de orice fel și susținerea integrării sau reintegrării sociale a grupurilor vulnerabile

facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la suportul comunității și sistemul de asistență socială din România

îmbunătățirea accesului grpurilor vulnerabile la servicii de consiliere socială și psihologică

depășirea traumelor și vulnerabilităților sociale și dezvoltarea personală prin ateliere de art-terapie

îmbunătățirea abilităților de viață și achiziția de noi deprinderi educaționale pentru depășirea vulnerabilității sociale prin activități de formare, seminarii, mentorat

promovarea incluziunii sociale și promovarea diversității comunitare prin schimburi și inițiative culturale

dezvoltarea de abilități interculturale și profesionale a persoanelor care activează în domeniul social, cultural și educațional

promovarea voluntariatului și crearea și gestionarea de rețele de voluntari în domeniul social

Finanțatori și Parteneri