Despre LOGS

LOGS – Grup de Inițiative Sociale este o organizație „grass-roots” fondata in 2019 în partea de vest a României. Promovam integrarea grupurilor vulnerabile de migranți, luptăm împtriva traficul de persoane și folosim educația ca mijloc de depășire a vulnerabilităților sociale.  

Misiunea Asociației LOGS – Grup de Inițiative Sociale este de a participa activ și la firul ierbii la dezvoltarea comunităților urbane și rurale din România pentru a sustine identificarea, răspunsul și depășirea nevoilor specifice ale grupurilor vulnerabile, cu ajutorul implicarii comunității locale și voluntari prin organizarea de proiecte sociale, interculturale şi educaţionale. 

Din anul 2020 suntem principalul actor umanitar de asistenta a refugiatilor din Timisoara. 

 
 

Valorile noastre

Valorile noastre sunt bunătatea necondiționată, munca în echipa și acțiunea imediată în sprijinul celor vulnerabili.

Punem oamenii pe primul loc și oferim ajutor cu demnitate și integritate. Credem în solidaritate, diversitate și puterea comunității locale.

Ne propunem

 

Formarea unei comunități de oameni care să adere la scopul Asociației

Creșterea accesului grupurilor vulnerabile la spații sociale, interculturale și educationale

Combaterea discriminării de orice fel și susținerea integrării sau reintegrării sociale a grupurilor vulnerabile

Facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la suportul comunității și sistemul de asistență socială din România

Îmbunătățirea accesului grpurilor vulnerabile la servicii de consiliere socială și psihologică

Depășirea traumelor și vulnerabilităților sociale și dezvoltarea personală prin ateliere de art-terapie

Îmbunătățirea abilităților de viață și achiziția de noi deprinderi educaționale pentru depășirea vulnerabilității sociale prin activități de formare, seminarii, mentorat

Promovarea incluziunii sociale și promovarea diversității comunitare prin schimburi și inițiative culturale

Dezvoltarea de abilități interculturale și profesionale a persoanelor care activează în domeniul social, cultural și educațional

Promovarea voluntariatului și crearea și gestionarea de rețele de voluntari în domeniul social

Echipa noastră

Flavius Ilioni Loga

Director Executiv

Flavius este licențiat în asistență socială și jurnalism, iar din anul 2012 lucrează în domeniul asistenței solicitanților de azil și a refugiaților în Timișoara. Este coordonatorul TRAF – Timișoara Refugee Art Festival și Justice Cup, iar în 2019 pune bazele Grupului de Inițiative Sociale LOGS.

Ana Lukacs

Manager Proiecte

Ana a lucrat 13 ani în mediul coporatist. După care schimbă macazul și se muta într-un ONG din Timișoara. Din Februarie 2022 se alătură echipei Timisoarei de susținere a refugiaților din Ucraina la Centrul de Suport Timișoara pentru Ucraina iar din Aprilie vine în echipa LOGS ca și strategist și manager de proiecte. 

Larisa Sandu

Manager Proiecte

Larisa lucreaza din 2009 in domeniul social din Timisoara. Este psihoterapeut si are studii universitare in Asistenta Sociala si Programe și Proiecte Comunitare. La LOGS, Larisa este expert educațional si responsabil pentru comunicare. Realizeaza cursuri si activitati de formare non-formala pentru copii si adulti refugiati si migranti de la Casa LOGS. 

David Lungu

Asistent social

David este absolvent al specializării Asistență Socială la Universitatea de Vest din Timișoara. A realizat un stagiu educațional de 10 luni în Germania cu o bursă de studii Erasmus + cu Universitatea B’TU Cottbus, în domeniul social. Are experiență ca voluntar în diferite ONG-uri din Timișoara.

Luminita Barbulescu

Asistent Social

Luminita lucreaza ca si asistent social din anul 2004 in domeniul oraganizatiilor non-guvernamentale din Timisoara. Este Asistent social principal, fiind inscrisa in Colegiul National al Asistentilor sociali din Romania din 2007. La LOGS coordoneaza interventiile sociale alaturi de echipa multidisciplinara si indeplineste rol de case manager. 

Iryna Vykhrestiuk

Mediator Intercultural

Iryna este originară din Ucraina și a locuit în România pentru mai bine de 7 ani. Are experienta in management și vânzări. Odată cu începerea războiului, Iryna s-a intors în Timișoara și s-a alaturat echipei LOGS, ca si mediator intercultural la Centrul de Suport Timișoara pentru Ucraina, coordonat de LOGS împreună cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. 

Diana Ahmad

Lector

Diana este lector de limba română, absolventă a Facultății de Litere, domeniul Limbi și literaturi cu specializarea Engleză-Română la Universitatea de Vest din Timișoara și este vorbitoare nativă de limba arabă. Are experiență în mediere intereculturală și traduceri în mediul privat dar și în relație cu instituțiile publice din România.

Alexandru Gonciarov

Asistent Social

Alexandru a absolvit specializarea de Asistență Socială la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița și are un Master de Management în Asistență Socială la Universitatea de Vest din Timișoara. Are o experiență variată atât în mediul ONG cât și în domeniul afacerilor și s-a alăturat echipei LOGS în august 2022 ca si asistent social.

Simona Ilioni Loga

Psihoterapeut

Simona este psiholog cu formare în psihoterapie familială și de cuplu și lucrează în domeniul integrării refugiaților și asistența victimelor traficului de persoane din anul 2003. Are un master în psihologie clinică. Este specializată în terapia amintirilor traumatice ale pacienților cu traumă complexă și disociere.

Mojo Jojo

Expert Recreational

Mojo a fost găsită abandonată pe stradă în Timișoara, salvat de una din colegele noastre. A fost bolnavior și cu ajutorul donațiilor angajaților LOGS și altor oameni de bine, s-a facut bine. Locuiește la Casa Logs și este responsabilă cu buna dispoziție și îmbrățișările la LOGS. 

Valerii Kravets

Mediator Intercultural

Valerii a ajuns din Ucraina in Timisoara dupa inceperea razboiului in Februarie 2022. A fost traducator voluntar la  Centrul de Suport Timișoara pentru Ucraina. Are studii in domeniul economic si experienta in bussines management. Lucreaza alaturi de LOGS din Aprilie ca mediator intercultural si asista impreuna cu echipa multidisciplinara LOGS alti refugiati si miranti la Casa LOGS. 

Rebeca Dorloti

Coordonator Casa LOGS

Rebeca coordonează activitățile și operațiunile la Casa LOGS. Zi de zi migranți și solicitanți de azil din Timișoara au acces la dușuri, îmbrăcăminte și încălțăminte, spălatorie de haine, produse de igienă și alimente. Alături de voluntari, Rebeca se asigură zi de zi că migranții sunt primiți și tratați cu bunătate. 

Mujib Basim

Mediator Intercultural

Mujib, deși a ajuns în România de doar 6 ani, activează ca voluntar în domeniul migrației de peste 3 ani, oferind servicii de traducere, mediere interculturală și consiliere. Vorbește dari, pashto, engleză și română. Este pasionat de sport și IT. Coordonează activități cu voluntari alături de LOGS din Februarie 2020.

Elena Busuioc

Mediator Intercultural

Elena vine din Republica Moldova și este pasionată de artă și art-terapie. Și-a finalizat studiile în domeniul cultural și coordonează cu soțul ei un centru cultural local. Din Mai este voluntar la LOGS și organizează cu copii refugiați ateliere de arta iar din Iulie lucrează full time ca și mediator intercultural. 

Regina Damian

Mediator Intercultural

Regina s-a nascut in Turkmenstan intr-o societate mixta de natioanlitati. La 6 ani s-a mutat cu familia sa in Rusia. De la 20 de ani calatoreste prin Cehia, Egypt, Turcia, insule Canare iar la 26 ani ajunge in Romania unde se stabileste. A terminat studiile superioare in domeniul arte plastice-pictura la facultatea de Arte si Design din Timisoara. Regina are experienta in proiecte creative si artistice si organizarea lor de peste 10 ani. Colaboreaza cu TRAF ca art director/ artist de 6 ani. Din August 2022 este mediator intercultural la Casa LOGS. 

Simona Fironda

Mediator Social

Voluntară de la 11 ani, Simona este consilier dezvoltare personală și formator, cu background în sistemul nordic de învățământ și specializare în psihologia copilului, precum și absolventă de master în inginerie și management. Simona are experiență în administrație publică, protecție civilă și antreprenoriat social. După aproape 10 ani de locuit în țările nordice, Simona a revenit acasă cu ”o gură de aer proaspăt”, iar din august 2022 s-a alăturat echipei LOGS în calitate de mediator social.

Yulia Matseylik

Mediator Intercultural

Yulia si-a finalizat studiile in Moscova, Rusia in domeniul istorie artei și management cultural. Are peste 18 ani de experienta in domeniul artistic si management cultural. Din 2013 locuieste in Timisoara. Este producător și manager de artă (parttime) pentru un proiect muzical www.nadayana.com. Din August 2022 se alatura echipei LOGS ca si mediator intercultural. 

Simona Serban

Asisten Social

Simona a absolvit studiile de asistență socială la Sibiu și în prezent urmează un program de masterat în Antreprenoriat social și dezvoltare comunitară la Universitatea de Vest din Timișoara. Și-a realizat stagiul de practică într-un ONG care oferă servicii victimelor violenței  domestice, iar la LOGS este responsabilă de coordonarea accesului refugiatilor la servicii medicale.

Ne propunem

 

formarea unei comunități de oameni care să adere la scopul Asociației

creșterea accesului grupurilor vulnerabile la spații sociale, interculturale și educationale

combaterea discriminării de orice fel și susținerea integrării sau reintegrării sociale a grupurilor vulnerabile

facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la suportul comunității și sistemul de asistență socială din România

îmbunătățirea accesului grpurilor vulnerabile la servicii de consiliere socială și psihologică

depășirea traumelor și vulnerabilităților sociale și dezvoltarea personală prin ateliere de art-terapie

îmbunătățirea abilităților de viață și achiziția de noi deprinderi educaționale pentru depășirea vulnerabilității sociale prin activități de formare, seminarii, mentorat

promovarea incluziunii sociale și promovarea diversității comunitare prin schimburi și inițiative culturale

dezvoltarea de abilități interculturale și profesionale a persoanelor care activează în domeniul social, cultural și educațional

promovarea voluntariatului și crearea și gestionarea de rețele de voluntari în domeniul social

Finanțatori și Parteneri