Giarmata în mișcare 2022

Punem în mișcare comunitatea din Giarmata și în 2022!

Ediția I Giarmata În Mișcare, din Iulie 2021 a mișcat comunitatea pentru un băiețel diagnosticat cu tetrapareză mixtă severă. Am strâns atunci peste 10.000 EUR pentru Cristi.

În 2022 continuăm mișcarea și mobilizarea pentru proiectele care cresc Giarmata. Ne mișcăm pe 2 Iulie pentru 4 proiecte care sprijină copii cu dizabilități si cu cerinte educationale speciale, educația copiilor și protecția animalelor din Giarmata.

Fiecare donație de participare (10 Ron pentru fiecare copil și 20 Ron pentru fiecare adult) împreună cu orice alte donații ajută direct comunitatea din Giarmata. 

Alege un proiect pe care vrei să îl susții, completează online sau fizic Acordul de Participare și hai la mișcare pe 2 Iulie la Sala de Sport din Girarmata. 

Spune-ne dacă vi și pe Facebook aici https://fb.me/e/1IBeXoYw9  ;

Un eveniment organizat de LOGS Grup de Inițiative Sociale, Primaria Comunei Giarmata, CSC Millenium Giarmata și La Milu.

CES – Cine E Special iubește școala

În prezent, prea puțini elevi cu cerințe educaționale speciale din comunitatea școlară a Școlii Gimnaziale Giarmata au acces la servicii de sprijin în vederea creșterii ratei de integrare și de satisfacție școlară.

În eventualitatea nesoluționării acestei carențe, acești elevi riscă nu doar decalaje mari de învățare, ci și întâmpinarea altor bariere educaționale în parcursul lor de învățare, cum ar fi marginalizarea lor tot mai accentuată în cadrul colectivelor de elevi din care fac parte. Există o presiune psihologică accentuată asupra acestor elevi, puși în situația competitivității directe cu ceilalți educabili, care nu se încadrează în cadrul cerințelor educaționale speciale.

Cu ajutorul tau vrem sa crestem rata de integrare și de satisfacție școlară a comunității școlare din Giarmata, prin asigurarea terapiei psihologice pentru 20 de elevi ai Școlii Gimnaziale Giarmata, deținători de certificat de cerințe educaționale speciale.

Susține proiectul și înscrie-te la mișcare pentru elevii cu nevoi educaționale speciale din Giarmata!

Miscam inimi pentru copiii cu Sindrom Down

Sindromul Down reprezintă cea mai frecventă anomalie cromozomială, ea apare în momentul în care o copie suplimentară a cromozomului 21 se lipește la perechea normală de cromozomi 21.

Sindromul Down prezintă grade diferite de dezvoltare intelectuală: de la afectări ușoare, la foarte severe. Mulți dintre copiii afectați de sindromul Down au un talent particular în domeniul artistic: desen, muzică.

Persoanele născute cu sindrom Down au anumite trăsături specifice, dar și anumite riscuri majore pentru o serie de boli și afecțiuni. Interventa timpurie duce la imbunatatirea starii de sanatate a copiilor.

Cu ajutorul tau ne propunem sa strangem fonduri pentru costurile terapiilor de care au atata nevoie 4 copii cu Sindromul Down din Giarmata: 50 de sedinte de kientoterapie, 50 de sedinte de logopedie, 20 de sedinte de interventie psihologica si 25 sedinte de inot terapeutic.

Susține proiectul și înscrie-te la mișcare pentru 4 copii cu Sindorm Down speciale din Giarmata!

Educatie civica & Sterilizare caini si pisici

Aparitia tot mai des a animalelor fara stapan pe teritoriul comunei Giarmata, mai mult a puilor foarte tineri abandonati in diferite locatii improprii, conduc la marirea numarului animalelor fara stapan si mai mult la aparitia problemelor de socializare animale – om .

Mentalitatea si delasarea unor cetateni alaturi de situatia finaciara precara conduc de asemenea la scaparea de sub control al fenomenului.

Cu sprijinul tau pornim o campanie de sterilizare gratuita si o initiativa de educatie civica pentru a elimina cauzele inmultirii necontrolate a cainilor si pisicilor. 100 de animale fara stapan sau cu stapani cu dificultati financiare vor fi sterilizate gratuit in Giarmata.

Susține proiectul și înscrie-te la mișcare pentru animalele nesterilizate din Giarmata!

Ateliere pentru abilitati de viata pentru copiii

Folosirea din ce mai mult a tehnologiei ridica provocari de securitate (crestearea pornogragiei infantile in randul minorilor din Romania).Copii sunt din ce in ce mai expusi la forme de agresiune: violența fizică, violența psihologică, bullyingul, cyberbullyingu. 

Kids Club Giarmata propune o intereventie in educarea minorilor si consolidarea cunostintelor despre abilitati de comunicare, interactiune interculturala si non-violenta si redirectionarea energiei si petrecerea timpului liber spre ecologie, natura si arta.

Cu sustinerea ta, investim in copiii si formam competente de viata despre ecologie si natura, abilitati de comunicare, interactiune interculturala, arta și non-violenta printr-o tabara la munte  si 10 intalniri tematice pentru minim 25 de copii din Giarmata.

Susține proiectul și înscrie-te la mișcare pentru copiii de la Kids Club Giarmata.

Pregătit de mișcare?

Alege cursa care ți se potrivește:

1. Tură Trotineta + role 1 km pentru copii cu varsta între 7 – 12 ani  

2. Tură pe Bicicleta 6 km pentru persoane cu vârsta peste 13

3. Mini tură de alergat 400 m pentru copii cu vârsta între 4 – 7 ani (alături de părinți)

4. Tură de alergat 1 km copii cu vârsta între 7 – 12 ani 

5. Tură de alergat 4 km pentru persoane cu vârsta peste 13

6. Tură de alergat 8 km pentru persoane cu vârsta peste 13

Cum te poți înscrie sau dona?

1. Online: Trimite-ne Acordul de Participare semnat la contact@grupullogs.ro împreună cu dovada de plată a donației de participare (10 Ron pentru fiecare copil și 20 Ron pentru fiecare adult) prin transfer bancar la:

Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale

Adresă: Giarmata, Berzei 18, jud. Timiș, România

Cod Identificare Fiscală 43190910

Cont RON: RO87BTRLRONCRT0563441603

Menționează numele asociației sau al proiectului pe care îl susții. 

2. Fizic in 3 locații din Giarmata

Semnează Acordul de Participare și depune donația de participare (10 Ron pentru fiecare copil si 20 Ron pentru fiecare adult) direct la una din locațiile de mai jos:

Magazinul La Milu – Str. Bătrână nr. 208, Giarmata 

Magazinul La 2 pasi – Strada Principală 437, Giarmata

Școala Gimnaziala Giarmata – Strada Principală, numărul 45, Giarmata

3. Daca ai o companie 

Poti dona completand Contractul de Sponsorizare catre Asociatia LOGS pentru proiectul ales sau costuri administrative. Sponsorizarile catre Asociatia LOGS se deduc din impozitul pe profit. 

Dacă ai orice întrebări despre procesul de înregistrare scrie-ne pe WhatsApp la 0765861888 – Flavius

Fii un Ambasador al Bunătații

Anul trecut 10 oameni de bine din Giarmata au fost #Ambasadori_ai_Bunatatii și au strâns donații pentru cauza noastră. 
 
Anul acesta căutăm 10#Ambasadori_ai_Bunatatii pentru fiecare proiect.
Deci 40 de oameni de bine care să ne ajute să strângem toți banii pentru proiectele din comunitate. 
 
Ce trebuie să faci?
1. Alege un proiect pe care să îl susții.
2. Setează-ți un target de donații pe care să îl strângi 500 Ron sau 1000 Ron. 
3. Anunță că ești #Ambasador_al_Bunatății direct pe coordonatorii de proiect:
– Școala Gimnazială Giarmata – Sorin 0748338066
– Asociația O șansă pentru o viață normală – Diana 0751112276
– Asociația Animal Care Team – Corina  0723393031
– Kids Club Giarmata – Flavius  0765861888
4. Postează pe social media și spune tuturor că ai nevoie de donații pentru o cauză bună. Donații se pot strânge direct în contul de donații sau cash cu depunere în urnele de donații din cele 3 locații din Giarmata. 
5. Hai pe 2 Iulie la Sala de Sport din Giarmata la mișcare.

Giarmata în mișcare 2021

Am pus în mișcare comunitatea din Giarmata pe 17 Iulie 2021 la ediția I Giarmata În Mișcare pentru Niculcea Cristian, un băiețel din Giarmata diagnosticat cu tetrapareză mixtă severă și care avea nevoie de 3.500 Eur pentru o operație în străinătate.

În total s-au strâns peste 10.000 Eur pentru Cristian. Am pregătit ture de alergat pentru adolescenți și adulți iar pentru cei mici ture de alergat, bicicletă, role și trotinetă.

TVR Timisoara: Giarmata în Mișcare 2021