Better Together 2

6 șezători urbane cu o durata medie de 90 minute au fost organizate in weekendul deschiderii capitala culturala 17 – 19 Februarie în diferite spații publice Timișoara: intr-o scoala publica, intr-un centrul social pentru copiii al Primăriei Timișoara, la Casa LOGS – un centru social dedicat refugiatilor din Timișoara, într-o sală de evenimente al complexului Aletheia și în cadrul Centrului de Suport Timisoara pentru Ucraina, gestionat de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. Diversitatea spațiilor din oraș a generat acces la spații neconvenționale pentru întâlniri interculturale ajungand la un public divers atât ca background social dar si ca varsta si nationalitati.

Întâlnirilor au fost  mediate de către  2 mediatori interculturali: Regina Damian si Elena Busuioc. Regina s-a nascut in Turkmenistan și-a terminat studiile superioare în domeniul arte plastice pictură la facultatea de Arte și Design din Timișoara. Ea are experiență in proiecte creative și artistice si organizarea lor de peste 10 ani. Elena Busuioc vine din Republica Moldova si are studii în domeniul artistic, coordonează cu soțul ei un centru cultural local: Atelierul cu pisici, este pictor și fotograf și are experinta in directionarea copiilor către artă și cultură prin ateliere de art-terapie.

Sezatorile urbane au adus impreuna 217 de participanți dintre care 140 de timisoreni si 77 de refugiați din Ucraina și alte tari, aflați în Timișoara. În cadrul intalnirilor au fost diseminate și informații cuprinse în ghidul “Ghid pentru abordarea migratiei fortate în scoli / Octombrie 2022” realizat prin programul Better Together in anul 2022, finanțat de Centrul de Proiecte a Primăriei Timișoara.

6 Șezători Urbane

Locuri limitate, participare pe baza de înregistrare până pe 15 Februarie ora 15:00.

Înregistrare aici : https://forms.gle/sWT5DBtJua1ZjDJT8

Vineri, 17.02.2023

Ora 10:00 – Șezătoare Urbană pentru seniori la Clubul Seniorilor, Strada Platanilor 2, Timișoara în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. Locație:  https://goo.gl/maps/dJeeULo4AdPkbXZS7 .

Ora 11:00 – Șezătoare Urbană  pentru copii la Școala Generală Nr.1, Strada Școlii, Timișoara în parteneriat cu Salvați Copiii Timișoara Locație:  https://goo.gl/maps/VDynykKsVoxH2aiLA .

Ora 14:00 – Șezătoare Urbană pentru copii la Centrul pentru Copii Sfantul Nicolae, Strada Platanilor 2, Timișoara în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara Locație:  https://goo.gl/maps/cpRjkymFkFcKLTU49 .

Sâmbăta, 18.02.2023

Ora 12:00 – Șezătoare Urbană pentru adulți și copii la Casa LOGS Aries 16, Timișoara în parteneriat cu Fundația de Abilitare Speranta Locație: https://goo.gl/maps/QQtD71QTnVhujiC28 .

Ora 17:00 – Șezătoare Urbană pentru adolescenți și tineri la Aletheia, Bulevardul Liviu Rebreanu 165, Timișoara în parteneriat cu Tineri Aletheia Locație:  https://goo.gl/maps/p873oVnByrYi1RCU6 .

Duminică, 19.02.2022

Ora 15:00 – Șezătoare Urbană pentru copii la Casa LOGS Aries 16, Timișoara în parteneriat cu Kids Club Giarmata Locație: https://goo.gl/maps/QQtD71QTnVhujiC28 .

Proiectul Better Together II – O comunitate #AproapeDeRefugiati  face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Opening+, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.