SIPU

Proiect: SIPU – Short term integration program for ukrainians refugees in Timisoara
Finanțator: Mercy Corps / www.mercycorps.org


Durata: 6 luni (Iulie – Decembrie 2022)
Locație: Timișoara și jud. Timis
Buget total: 100.000 EUR
Manager proiect: Ana Lukacs / ana.lukacs@grupullogs.ro

Proiectul “SIPU – Programe de integrare pe termen scurt pentru refugiații din Ucraina în Timișoara” propune realizarea unui program de integrare pe termen scurt pentru cel puțin 250 de persoane din Ucraina care se stabilesc în Timișoara pentru a acoperi nevoile de integrare: consiliere, nevoi psihologice, nevoi educaționale sau orice alte nevoi sociale care vor avea un impact pozitiv pentru integrarea refugiaților din Ucraina în România la Timișoara.

Vor fi organizate activități educaționale și terapeutice pentru copii precum și crearea unui spațiu sigur pentru copii la Casa LOGS. Vor fi organizate activități interculturale și ateliere pentru a crea punți cu comunitățile locale și pentru a crește gradul de înțelegere a nevoilor refugiaților.

Refugiatii beneficiază de asistență și servicii specializate pentru a acoperi nevoile de consiliere socială și psihologică, vom oferi ajutor pentru accesul la educație și la muncă.

Activitățile proiectului:
1. Consiliere si Informare de grup si individuala
2. Ședințe de terapie psihologică
3. Evenimente interculturale și cursuri de limba romana
4. Initiative de implicare a comunitatii
5. Dezvoltare organizationala

Proiectul își propune să asiste 100 de refugiați din Ucraina prin accesul la cursuri de limba română iar 100 de refugiați din Ucraina vor beneficia de servicii pentru accesarea pieței muncii. În total un număr de 250 de refugiați vor beneficia de inițiative interculturale și comunitare realizate la Casa LOGS și în Timișoara.