MISSURR

Proiect: MISURR – Multidisciplinary Intervention to Support Ukrainian Refugees in Romania
Finanțator: Solidar Swiss
Durata: 12 luni (Iulie 2022 – Iunie 2023)
Locație: Timișoara și jud. Timis
Buget total: 500.000 EUR
Manager proiect: Flavius Ilioni Loga / flavius.ilioni@grupullogs.ro

Proiectul „MISURR – Intervenție Multidisciplinară de Susținere a Refugiaților Ucraineni în România” propune o intervenție sociala locala pentru sprijinirea integrării refugiaților din Ucraina stabiliți la Timișoara. Programul de 12 luni va oferi asistență și servicii specializate pentru a acoperi nevoile de consiliere, asistență materială, abordarea traumei și anxietății si va oferi ajutor pentru educație și auto-dezvoltare pentru un acces mai usor la muncă, precum și pentru crearea de punți între localnici și refugiați prin inițiative interculturale.

Vor fi organizate activități educaționale și terapeutice pentru copii precum și crearea unui spațiu sigur pentru copii la Casa LOGS. Vor fi organizate activități interculturale și ateliere pentru a crea punți cu comunitățile locale și pentru a crește gradul de înțelegere a nevoilor refugiaților.

Refugiatii beneficiază de asistență și servicii specializate pentru a acoperi nevoile de consiliere socială și psihologică, vom oferi ajutor pentru accesul la educație și la muncă.

Activitățile proiectului:

1. Consiliere si Informare de grup si individuala
2. Ședințe de terapie psihologică
3. Evenimente interculturale și cursuri de limba romana
4. Initiative de implicare a comunitatii
5. Dezvoltare organizationala

Proiectul își propune să asiste 1000 de refugiați din Ucraina prin servicii individualizate la Casa LOGS. Vor fi oferite 400 de pachete financiare in valoare de 568 Ron pentru o perioada de 6 luni pentru refugiatii din Ucraina.

Solidar Suisse cauta 1 evaluator pentru 1 proiect finantat pentru 3 organizatii umanitare, printre care si LOGS, din Romania. Evaluarea intermediară are trei obiective principale:

I) Să evalueze relevanța proiectului și a progresului implementării 

II) Să ofere recomandări bazate pe lecțiile învățate din implementarea actuală a proiectului 

III) Să se analizeze dacă proiectul este în conformitate cu cele 9 angajamente ale Standardelor Umanitare de bază 

Descarca anuntul de selectie si afla mai multe informatii aici