Support Ukraine

Proiect: „SUPPORT for Ukrainian mothers and kids in Timisoara”

Finanțator: Action AID / actionaid.org

Durata: 7 luni / 1 Mai – 30 Noiembrie 2022

Locație: Timișoara

Buget total: 59.600 EUR

Manager Proiect: Larisa Sandu – larisa.sandu@grupullogs.ro

Descriere pe scurt

Proiectul „SUPPORT for Ukrainian mothers and kids in Timisoara” propune activități de integrare și sprijin oferite de LOGS în Timișoara prin activități educaționale și socio-profesionale pentru cel puțin 200 de copii și 100 de adulți din Ucraina și autoritățile locale și ONG-urile din Timișoara, pe o perioadă de 7 luni printr-o echipă multidisciplinară de formatori, asistenti sociali, mediatori interculturali și voluntari.

Obiective

O1. Sprijinim procesul de educație timpurie a minorilor, descoperirea și cultivarea pasiunilor copiilor și asigurarea orientării către viață și carieră a adolescenților prin oferirea de activități care respectă etapele de dezvoltare ale copilului și susțin integrarea socială în funcție de vârstă.
O2. Facilităm procesul de incluziune socială a refugiaților și a interacțiunii acestora cu comunitatea locală prin organizarea de ateliere de informare și schimb intercultural
O3. Punem la dispoziție cunoștințe și know-how-ul LOGS prin organizarea a 6 ateliere de instruire pentru specialiști din ONG-uri și instituții publice

Activități

– Activități pentru copii, educație non-formală, recreere, ateliere de formare și dezvoltare personală, activități interculturale și suport psihologic.
– Sesiuni educaționale și comunitare pentru părinți și adulți precum și grupuri de sprijin pentru mame, consiliere de grup, activități interculturale și suport psihologic.
– Vor fi facilitate sesiuni de instruire, ateliere sau grupuri de lucru pentru specialiști guvernamentali și neguvernamentali pe teme de interes local pentru refugiații din Ucraina.

Indicatori

• 250 de minori vor participa la activități de educație non-formală, recreere, ateliere de formare și dezvoltare personală, activități interculturale și sprijin psihologic.
• 150 de adulți vor participa la sesiuni educaționale și comunitare pentru părinți și adulți
• 6 sesiuni de training cu 40 de persoane care lucrează cu refugiați din Ucraina.