Patru anotimpuri de rezistență

Pe 24 Februarie 2023 timișorenii sunt invitați sa participe la un eveniment de marcare a unui an de la începutul războiului din Ucraina. Sub titlul “4 anotimpuri de rezistenta” momentul va include:

Plantarea în pământ a sute de flori de hârtie de floarea soarelui realizate de refugiați din Ucraina și timisoreni.

Performance concert Patru anotimpuri ale lui Antonio Vivaldi cu Dj Răzvan Caius (Egonacid).

Vernisajul expoziției de fotografie  #24 cu fotografii Mircea Barbu si Virgil Simonescu

200 de flori de hârtie realizate de refugiați din Ucraina și timisoreni, într-o inițiativă comună, vor fi “plantate” temporar într-o zona centrală din Timișoara. Florile sunt realizate din materiale temporare, la fel ca și suferința poporului ucrainean. Ele vor avea un mesaj: “Va trece durerea, va trece războiul”. Nu trebuie să uităm, ci să fim parte la depășirea greutăților pe care refugiații ucraineni le poartă cu ei, în ei.

Floarea-soarelui, simbolul principal al Ucrainei vorbește, în culori de galben și albastru despre rezistență și sacrificiu. Plantarea florilor va fi însoțită de un concert live cu interpretarea operei  Patru anotimpuri ale lui Antonio Vivaldi, pentru a simboliza exact un an de cand a început războiul în Ucraina. Opera muzicală este o compoziție puternică despre natură, puterea și sensibilitatea ei. Participanții vor aprinde lumânări și vor lăsa gânduri pentru poporul ucrainean.