Asociatia LOGS in parteneriat cu The Contemporary Art Center Skopje organizeaza in perioada 1 – 15 August 2024 o selecție de artiști originari din Ucraina pentru a realiza un moment artistic plătit în centrul Timișoarei pentru a marca Ziua Independenței Ucrainei – 24 August la Timișoara și la Skopje (Macedonia) în perioada Septembrie – Octombrie 2024. 

 

Rezidentele artistice pot fi concerte de muzica, expoziții, coregrafii, piese de teatru, arta contemporana, etc. 

 

Criteriile de selecție vor avea în vedere:

– Calitatea portofoliului trimis de artiști

– Motivația de a participa la aceste rezidențe 

– Experiență în participarea la expoziții/activități culturale diverse (detaliate în CV)

 

Artiștii interesați își pot trimite candidaturile prin e-mail la adresa contact@grupullogs.ro  până în data de 15 August 2024, ora 12:00. 

 

Mai multe informații în română, limba engleză și ucraineana aici

 

 

FACTS II

Proiect: FACTS II – Fighting Against Disinformation about Ukraine in Romania and Moldova

Finanțator: TechSoup Europe

Parteneri: Contemporary Arts Center in Skopje

Durata: 3 luni (August – Octombrie 2024)

Locație: Timișoara (Romania) și Skopje (Macedonia)

Buget total proiect: 15.000 $

Buget LOGS: 7.500 $

Proiectul FACTS II – împotriva dezinformării despre Ucraina în România și Macedonia continuă inițiativa anterioară „Proiectul FACTS  care a avut ca scop contracararea dezinformarii, propagandei și tensiunilor din jurul războiului Rusiei în Ucraina și ucrainenii din Republica Moldova și România.

 

Proiectul FACTS II își propune să identifice și să răspundă la dezinformarea legată de războiul din Ucraina în România și Macedonia printr-o abordare interculturală, folosind Ziua Independenței Ucrainei, 24 august, pentru a răspândi informații despre nevoile și provocările grupurilor țintă afectate de Ucraina, dezinformarea specifică și crearea schimburilor interculturale prin mediul local al grupului/participanților țintă afectați de dezinformarea legată de războiul din Ucraina.

 

Proiectul va implica artiști locali ucraineni, mediatori interculturali și reprezentanți ai refugiaților pentru a crea un spectacol de muzică, expoziții, schimb intercultural și interacțiune în cadrul comunității locale din Timișoara, România, pe 24 august, și va reproduce rezultatele, folosind comunitatea ucraineană din Skopje in Macedonia, în septembrie 2024.

Activitățile proiectului:

 

A1. Management de proiect și comunicare

A2. Rezidenții de artă în România și Macedonia

A3. Ateliere de conștientizare și dezbatere la Timișoara și Skopje

A4. Campanii online despre propaganda și miturile rusești.

 

Proiectul vizeazăurmătoarele rezultate:

– Cel puțin 2 artiști ucraineni angajati în cadrul rezidențelor de artă din România și Macedonia

– 2 spectacole cu muzică, ateliere de artă, interacțiuni comunitare susținute la Timișoara și Skopje cu un public de minim 200 de participanți în total.

– Cel puțin 4 parteneriate locale formale și non-formale pentru a crea rețele locale de sprijin create în fiecare țară cu reprezentanți ai guvernului, instituții culturale, organizații conduse de refugiați și instituții private.

– 1 Foto-expoziție expusă la Timișoara și Skopje

– 4 ateliere de conștientizare și dezbatere comunitară care au loc la Timișoara și Skopje cu cel puțin 50 de participanți în fiecare țară.

– 1 campanie media online cu 6 dezinformare și mituri de verificare a faptelor împărtășite în media online din Macedonia și România, ajungând la cel puțin 50.000 de persoane online

– 2 manageri de proiect angajati pentru proiect