STRONG II

Proiect: „STRONG II – împotriva traficului de persoane”

Finanțator: Ambasada Franței şi Institutul Francez din România

Durata: 15 Iulie 2024   – 15 Ianuarie 2025

Locație: județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.

Buget total: 12.500 EUR

Manager Proiect: Flavius Ilioni Loga – flavius.ilioni@grupullogs.ro

A șasea ediție a Cupei Justiției va avea loc pe 18 Octombrie 2024 la Liceul Teoretic din Recas, pentru a marca Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.

Parteneri eveniment: Primaria Recas, Liceul Teoretic Recaș, Generatie Tanara, Cramele Recas, Asociația Sportivă Școlară Pinguini Recaș.

Asociația LOGS împreună cu Agentia Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, organizează campionatul de fotbal împotriva traficului de persoane, devenit deja o tradiție. Început în 2016, evenimentul sportiv și educațional va aduce împreună elevi jucători de fotbal, sportivi dar si public larg tânăr de la școli și cluburi sportive din județul Timiș.

Traficul de persoane continuă să fie o problemă semnificativă în România, ca țară de origine, cât și de tranzit și destinație pentru victimele traficului de persoane, în special pentru exploatarea sexuală, exploatarea prin muncă și exploatarea copiilor. În anul 2023 au fost identificate 451 de victime ale traficului de persoane, cele mai multe victime ale traficului sunt femei și copii, majoritatea fiind exploatați sexual, însă o parte semnificativă este și exploatată prin muncă forțată, mai ales în agricultură, construcții și alte sectoare.

Dacă reprezinți o instituție școlară sau un club sportiv și vrei să participi la competiția de fotbal, găsești toate informațiile aici: Formular Înregistrare 2024 și Reguli Fotbal. ;

Proiectul continua modelul de bună practică a proiectul STRONG – împotriva traficului de persoane implementat în perioada Iunie – Decembrie 2023 în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad de către Asociația LOGS. STRONG 2 propune o abordare educațională de prevenire a traficului de persoane și incluziunea refugiatilor ucraineni  prin activități de conștientizare și formare nonformale, sportive și activități în natură și art-terapie pentru un număr de cel puțin 400 de adolescenți,  tineri și adulți români și ucraineni, vulnerabili de a ajunge victime traficului de persoane în România, cel puțin 50 de specialisti in munca cu minorii din  județele Timiș, Caraș-Severin și Arad și peste 10.000 de tineri din mediul online. 

In 2024, vor fi organizate două tabere de vară de informare pentru minori, o competitie sportiva de fotbal în mediul rural, activități de formare pentru specialiști în munca cu copii vulnerabili și diseminarea ghidului informativ pentru profesori și educatori realizat în cadrul proiectului STRONG (2023), un training de formare voluntari tineri și o campanie online privind riscul exploatării online pentru minori. 

Proiectul implică parteneri ca Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara care va oferi know-how-ul și rețeaua instituțională pentru realizarea activităților de educație și prevenire și participarea propriu-zisă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Timiş care va facilita accesul la minori vulnerabili pentru informare și va participa la activitățile de formare pentru specialisti,  Cabinet individual de psihologie – Simona Ilioni Loga  specializat în asistența victimelor minore a traficului de persoane care va oferi expertiză în realizarea taberelor educaționale și va susține activități de formare pentru specialisti,  Secours Populaire Français care va oferi know-how în realizarea activităților pentru tineri și adolescenți și clubul educational Atelierul Cu Pisici din Timișoara care va oferi activități de terapie prin artă și joc în taberele educaționale. 

 

Fii greu de aburit! FII PUTERNIC! Află cum:

1. Asigură-te că ai setări stricte de confidențialitate la paginile de social media.

2. Atenție la cererile de prietenie venite de la necunoscuți pe social media sau persoane cu poze care par a unui profil fals.

3. Nu oferi, pe internet, prea multe informații despre tine, adresa ta sau școala unde studiezi prin postări pe social media sau prin mesaje cu persoane pe care nu le cunoști.

4. Nu posta sau trimite poze cu tine pe social media sau pe telefon, cu care ai putea fi obiectul unui șantaj.

5. Nu fii de acord să te întâlnești în persoană niciodată cu străini cunoscuți pe social media sau prin jocuri online.

6. Atenție la reclamele care par prea bune pentru a fi adevărate sau link-uri suspecte.

7. Invata care sunt semnele de atentionare a unui traficant.

8. Ai grijă la posibili iubiți! Multe fete din România sunt recrutate prin metoda lover-boy când un traficant seduce o tânără și apoi o obligă la prostituție în țară sau în străinătate.

9. Dacă ești în pericol cere ajutor imediat: eLiberare Whatsapp Textline 0757 749 845 sau Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane HelpLine 0 800 800 678

„Natalia & Robert: Cum rămânem în siguranță pe internet?” este un proiect educațional realizat de 37 de copii, cu vârste între 8 și 12 ani, din România și Ucraina, pe tema pericolelor de pe internet.

Poveștile au fost scrise și desenate de către copii, în luna August 2023 pe parcursul a 5 zile într-o tabără de munte la Borlova, la poalele Muntelui Mic, jud. Caraș-Severin.

Inițiativa face parte din proiectul „STRONG – împotriva traficului de persoane” implementat de Asociația LOGS Grup de Inițiative Sociale din Timișoara în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Secours Populaire Paris din Franța, cu sprijinul financiar al Ambasadei Franței în România şi Institutul Francez din România.

Puteți descarca gratuit de aici ghidul în format pentru print (PDF) „Natalia & Robert: Cum rămânem în siguranță pe internet? GHID PRINT „ . Pentru a folosi ghidul intr-o prezentare puteti folosi formatul pentru prezentare de aici: „Natalia & Robert: Cum rămânem în siguranță pe internet? GHID PREZENTARE .

Cupa Justiței 2023 – ediția V

Descarcă aici Comunicat de Presă – Cupa Justiției – 18 Octombrie Ziua Europeană Impotriva Traficului de persoane .

De 18 Octombrie 2023 – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane la Giarmata am organizat în parteneriat cu Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – CR Timisoara Anitp, editia V a campionatului de fotbal pentru prevenirea traficului de persoane.

Am adus la Sala de Sport din Giarmata  peste 80 de elevi jucători de fotbal si din judetul Timiș de la următoarele licee și comunității:

Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Timișoara

Școala Gimnazială Giarmata

Liceul Teoretic Recaș

Liceul Teoretic Special „Iris” Timişoara

Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu

Liceul Tehnologic Electrotimis

Liceul Teoretic „Ioan Jebelean”-Sannicolau Mare

Tineri din comunitatea Cernateaz

Cupa Justitiei 2023 a mers la echipa Liceul Tehnologic de transporturi “Auto” Timisoara. Felicitari pentru fair-play si efortul depus in echipa.

Pe lângă sport, peste 70 de elevi și părinți din Giarmata au participat la ateliere de artă, competiții și activităti derulate de voluntarii de la Kids Club Giarmata și LOGS Grup de Inițiative Sociale.

Cupa Justitiei 2023 este finanțată de Ambassade de France en Roumanie si Institut français de Roumanie à Bucarest prin proiectul „STRONG – împotriva traficului de persoane” implementat de Asociația LOGS care aduce tematica pericolului exploatării online și a traficului de persoane în atenția părinților și copiilor din județul Timis.

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢: Primaria Comunei Giarmata, CSC Millenium Giarmata, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității IPJ Timis, Birou Siguranța Școlară – IPJ Timis, Secours Pop Paris, Asociația Sportivă Școlară Giarmata si Asociația Județeană de Fotbal Timiș.