Reservation for Vouchers

LOGS vouchers worth of 300 Ron / person  will be offered ONLY with online reservation, starting 5th May 2022 at Timisoara for Ukraine Support Center only to:

Women and minors, persons over 60 years old, persons with disabilities from Ukraine:

– who live in Timișoara or in the villages around Timișoara (Dumbravita, Mosnita, Giroc, Ghiroda, Chisoda)

– who entered Romania in 2022

– without a job or with a minimum wage job (not more than 1.520 Ron)

Make a free reservation to receive the vouchers here:

FAQ – Frequently Asked Questions pentru ucrainienii din România

ERRU Project

În Timișoara, Asociația LOGS a fost desemnată de către Primăria Timișoara să coordoneze, alături de Direcția de Asistență Socială Timișoara, un Centru de suport pentru refugiații sosiți din Ucraina. Principalele activități din Centrul de Suport sunt de a identifica resurse de sprijin din oraș și de a informa și a ajuta refugiații care sosesc în Timișoara oferind o legătură între resurse și nevoile acestora.

Proiectul „ERRU – Early Response for refugees from Ukraine” este implementat de LOGS în parteneriat cu Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov (ARPCPS) și finanțat de SOLIDAR Suisse împreună cu organizațiile AWO și Swiss Solidarity.

Servicii oferite prin ERRU

Prin ERRU oferim consiliere și informare pentru cel puțin 10.000 de ucrainieni iar 3000 de persoane vor beneficia de ajutor material sub formă de tichete sociale pentru achiziționarea de bunuri pentru nevoi imediate. Timișoara și Brașov sunt printre primele orașe din România care au dezvoltat un mecanism de ajutor de urgență pentru refugiații din Ucraina, o colaborare între Direcțiile de Asistență Socială din Primării și ONG-urile specializate pe asistarea migranților.

Proiectul ERRU va oferi și disemina informații sub tipul de FAQ – Frequently Asked Questions pentru ucrainienii din România.

Finanțatori

Proiectul „ERRU – Early Response for refugees from Ukraine” este implementat de LOGS în parteneriat cu Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov (ARPCPS) și finanțat de SOLIDAR Suisse împreună cu organizațiile AWO și Swiss Solidarity și are o valoare totală de 208.500 EUR din care 185.000 EUR sunt costuri alocate asistenței materiale de urgență pentru alimente, medicamente și îmbrăcăminte sub formă de tichete sociale.