EHART

Proiect: „ EHART – Emergency humanitarian assistance for refugees in Timisoara ”

Finanțator: Departamentul de Stat USA și Ambasada USA în București

Durata: 12 luni / 01.03. 2023  – 01.03.2024

Locație: Timișoara și vestul României

Buget total: 25.000 USD

Manager Proiect: Flavius Ilioni Loga  – flavius.ilioni@grupullogs.ro

Asociația LOGS acopera prin proiectul „EHART – Emergency humanitarian assistance for refugees in Timisoara” o lipsă de asistență umanitară pentru solicitanții de azil și refugiații din Timișoara, România. Cu sprijinul comunității locale și al voluntarilor, Asociația LOGS a devenit un loc în care persoanele care cauta siguranta primesc atât sprijin de urgență, cât și sprijin social.

Sprijinul de urgență presupune asistență materială prin oferirea de tichete alimentare și suport vestimentar, în timp ce sprijinul social constă în consiliere și sprijin în accesarea sistemelor educaționale, de muncă și medicale din România. Combinate, acestea ar trebui să contribuie la o integrare de succes pentru solicitanții de azil și refugiații din Timișoara. 

Prin sprijinul voluntarilor și implicarea comunității locale, scopul acestui proiect este de a oferi asistență solicitanților de azil și refugiaților din Timișoara printr-o abordare primitoare și o abordare de tip one-stop-shop-assistance, care împlică o gamă largă de servicii pentru migranți într-un singur loc.

Activități

A1. Management de proiect

A2. Vizibilitate și comunicare

A3. Consiliere și acces la informații pentru grupul țintă privind drepturile și obligațiile legale

A4. Asistență umanitară și de urgență

A5. Implicare comunitară

Rezultate asteptate

Prin Proiectul „ EHART – Asistență umanitară de urgență pentru refugiații din Timișoara”:

– 1000 de solicitanți de azil și refugiați vor avea acces la consiliere și  informații despre drepturile și responsabilitățile legale.

– 450 de pachete cu alimente în valoare de 100 Ron per pachet vor fi oferite solicitanților de azil și refugiaților vulnerabili din Timisoara.

– 100 de pachete de îmbrăcăminte, fiecare în valoare de 150 Ron, vor fi oferite solicitanților de azil și refugiaților.

– Vor fi formati și implicați cel puțin 10 voluntari internaționali și locali la Casa LOGS pentru asistarea grupului țintă.