SAFE II

Proiect: SAFE II – Safe space for ukrainian children, teens, mothers and elderly persons in Timisoara

Finanțator: Secours Pop Paris

Durata: 11 luni (Februarie – Decembrie 2024) Locație: Timișoara (Romania)

Buget total: 50 000€

Manager proiect: Daiana Iurescu    

Scopul principal al proiectului SAFE II este facilitarea incluziunii pentru grupurile vulnerabile de refugiați ucraineni în Timișoara prin consiliere socială, acces la educație și piața muncii, ajutor medical, activități interculturale, terapie și activități comunitare la Casa LOGS în Timișoara.   

Activitățile proiectului: 

1. Consiliere socială și ședință de informare în grup

2. Asistență medicală

3. Suport psihologic în grup și consiliere individuală

4. Cursuri, evenimente interculturale și inițiative de implicare comunitară

Indicatori 

– 100 de mame și persoane în vârstă din Ucraina stabilite în Timișoara primesc consiliere socială pentru a accesa educația și locurile de muncă.

– 40 de pachete medicale în valoare de 100 EUR / 480 Ron vor fi oferite celor mai vulnerabili refugiați ucraineni din Timișoara.

– 250 de copii, adolescenți, mame și persoane în vârstă din Ucraina stabilite în Timișoara vor participa la ateliere săptămânale de art-terapie și la sesiuni individuale sau de grup de consiliere psihologică.

– 5 voluntari implicați în activitățile proiectului.

– 1 Manager de Proiect (part-time), 1 Formator / Asistent Social (full-time) și 1 Mediator Intercultural (part-time) angajați. 

– 1 raport intermediar narativ și financiar și 1 raport final narativ și financiar.

– 30 postări pe rețelele de socializare despre implementarea proiectului și 2 știri media în rapoarte locale sau naționale.

 

AJUTOR MEDICAL LA CASA LOGS

Asociația LOGS va continua sa ofere ajutor medical refugiaților din Ucraina prin rambursarea cheltuielilor medicale pentru medicamente, consultatii medicale, investigații și proceduri medicale. 40 de pachete medicale de în valoare de 480 Ron vor fi oferite persoanelor vulnerabile la Casa LOGS în baza unei cereri de rambursarea, după efectuarea cheltuielilor din surse proprii. 

Pentru fiecare tip de servicii medicale, se vor depune următoarele documente la Casa LOGS:

Medicamente: Prescripție medicală sau scrisoare medicală, bon fiscal, cerere de ramburs, extras de cont, document de identitate. Pentru medicamente pentru dureri sau raceli nu este necesara prescriptie medicala. 

Consultatii Medicale: Scrisoare medicala, bon fiscal, cerere de ramburs, extras de cont, document de identitate.

Analize Medicale: Prescriptie medicala sau scrisoare medicala, rezultatul analizelor, bon fiscal, cerere de ramburs, extras de cont, document de identitate. 

Proceduri medicale: Prescriptie medicala sau scrisoare medicala, bon fiscal, cerere de ramburs, extras de cont, document de identitate. 

Cererile se depun la Casa LOGS, fără programare împreună cu documentele în original sau copie xerox (nu se accepta poze, documente pe telegram, etc). Plata se va realiza în termen de 10 zile, doar in cont bancar (nu sunt posibile tranzacții cash). 

Citiți Procedura de acordare a ajutorului sau contactați pe telegram Casa LOGS +40 787 601 239. Descărcați Formularul de Solicitare Ramburs